Csokis diós banánkenyér

csokis diós banánkenyér

A gyümölcskenyér egy hagyományos karácsonyi sütemény, rengeteg változata van. A csokis diós banánkenyér az egyik kedvenc, hiszen a banán és a csoki remek párosítás, és a ropogós dió jól ellensúlyozza a banánkenyér puha tésztáját.

Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 63 g vaj
  • 125 g barnacukor vagy kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 125 g fehérliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 g dió
  • 40 g étcsoki
  • 1 csipet só

Csokis diós banánkenyér recept:

1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A szoba hőmérsékletű vajat és a cukrot dolgozd össze egy robotgép segítségével.

3. Add a tojást és a vaníliakivonatot a masszához, és keverd össze.

4. Hámozd meg a banánokat, és egy villával törd össze. Add a banán pépet a vajas masszához, és keverd egyneművé.

5. Szitáld a lisztet, a sütőport, és a sót a banánkenyér masszájához, és egy spatulával keverd össze.

6. A diót, és a csokit vágd durvára, és add a masszához.

7. Keverd a banánkenyér tésztájába a csokit és diót.

8. Bélelj ki sütőpapírral egy 20×11 cm-es püspökkenyér formát, és egyengesd el benne a tésztát.

9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 40-50 percig. Ellenőrizd tűrpóbával, hogy elkészült-e.

10. Vedd ki a sütőből a megsült csokis diós banánkenyeret, és a formában hagy kihűlni.

11. Ha már langyosra hűlt, kiszedheted a formából és lehet szeletelni.

Frissen, langyosan a legfinomabb!