A karácsonyfa muffin egy látványos, kreatív karácsonyi süti, ami garantáltan sikert fog aratni. Egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre látszik.
Ebben a receptben csokis muffinból készül a karácsonyfa cupcake, de egyéni ízlés szerint bármilyen ízű muffinból elkészíthető.
Hozzávalók:
12 db-hoz
Muffinhoz:
- 200 g liszt
- 8 g sütőpor
- 25 g kakaópor
- 150 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 2 dl tej
- 100 g étcsokoládé
- 1 csipet só
Krémhez:
- 5 dl tejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 10 dkg mascarpone
- zöld ételfesték
- diszítésnek szórócukor
Karácsonyfa muffin recept:
1 A karácsonyfa muffinhoz először a muffinokat kell elkészíteni. Ehhez melegítsd elő a sütőt 170 fokra, és tedd a muffinpapírokat a tepsibe.
2. Keverd össze a lisztet, sütőport, kakaóport, sót.
4. Vágd kis darabokra a csokit.
5. Tedd egy keverőtálba a tojásokat, és keverd habosra a cukorral.
6. Keverd a tojáshoz az olajat és a tejet.
7. Keverd a lisztes keveréket a tojásos masszához.
8. Végül keverd bele a felaprított csokidarabokat.
9. Tedd a muffin tésztáját a tepsi mélyedéseibe.
10. Tedd a tepsit a 170 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt süsd készre a muffinokat. Vedd ki a sütőből, és várd meg míg kihűl.
11. Amikor kihűltek a muffinok, készítsd el a krémet a tetejére. Ehhez a hideg tejszínből kezdjél habot verni kézi robotgéppel.
12. Amikor habosodni kezd, keverd hozzá apránként a átszitált porcukrot.
13. Végül keverd hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét és a zöld ételfestéket.
14. Most már összeállíthatod a karácsonyfa muffint. A krémet kanalazd egy csillagcsöves habzsákba, és fenyőfa alakban nyomd a muffinok tetejére a krémet. Diszítsd színes szórócukorral.
Nézd meg ezeket is:
.